Nederlands Zilver

door

Nederlands ZilverDe meest succesvolle Olympische Spelen ooit voor Nederland waren die in Sydney met liefst 9 medailles, maar dat Nederlandse record zilver zou er weleens aan kunnen gaan in Rio de Janeiro.

zilver Nederlands medailleoverzicht zilver in Rio 2016

 1. Zilver Dumoulin in tijdrit achter oppermachtige Cancellara.
 2. Zilver voor de vrouwen dubbel vier met roeien.
 3. Matthijs Büchli heeft dinsdagavond een fantastische zilveren medaille in de wacht gesleept op het onderdeel keirin op de baan.
 4. Dafne Schippers heeft zilver gepakt op de 200 meter in Rio.
 5. BMX’er Jelle van Gorkom zorgt voor succes in Rio
 6. Olympisch zilver voor de Nederlandse hockeysters.

zilver Nederlands medailleoverzicht in Sochi 2014

 1. Jan Smeekens 500m (m)
 2. Jan Blokhuijsen 5000m (m)
 3. Ireen Wüst 1000m (v) Ireen Wüst is donderdagmiddag 13 februari tweede geworden op de 1000 meter in Sotsji. Ze moest haar meerdere erkennen in de Chinese Hong Zhang.
 4. Koen Verweij 1500m (m) Verweij greep zaterdagmiddag 15 februari nét naast het goud op de 1500 meter: hij was drie duizendste van een seconde langzamer dan de Pool Zbigniew Brodka.
 5. Ireen Wüst 1500m (v) Titelverdedigster Ireen Wüst kwam niet aan de tijd van Ter Mors. De tijd van 1.54,09 was wel genoeg voor zilver.
 6. Sven Kramer 10.000m (m) Kramer slaagde er zo niet in revanche te nemen voor zijn diskwalificatie van 4 jaar geleden in Vancouver. De Fries leek toen op weg naar de winst, maar ging bij een baanwissel op aanwijzingen van coach Gerard Kemkers de verkeerde baan in.
 7. Ireen Wüst 5.000m (v) Ireen Wüst heeft 19 februari tijdens de 5000 meter langebaanschaatsen op de Olympische Spelen in Sotsji beslag gelegd op de zilveren medaille.

zilver Nederlands medailleoverzicht in London 2012

 1. De Nederlandse vrouwen estafetteploeg. Inge Dekker, Marleen Veldhuis, Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo wonnen in het Londense zwemstadion de zilveren medaille.
 2. Zilver voor zeilster Marit Bouwmeester. Zeilster Marit Bouwmeester heeft op de Olympische Spelen zilver gewonnen in de Laser Radial-klasse.
 3. Zilver voor springruiters. Het duurde twintig jaar, maar de Nederlandse springruiters hebben in de Olympische landenwedstrijd eindelijk weer een medaille te pakken.
 4. Zilver voor Gerco Schroder. Op een fantastische wijze heeft Gerco Schrder met Eurocommerce Londen de zilveren indviduele medaille op de Olympische Spelen binnengesleept.
 5. Zilver voor Adelinde Cornelissen. Adelinde Cornelissen heeft ons land weer een olympische medaille bezorgd. Bij de individuele dressuur werd zij samen met haar paard Parzival tweede met een score van 88,250 procent.
 6. Zilver voor mannen hockeyers. De hockeymannen zijn er niet in geslaagd het olympisch goud te veroveren, maar ‘winnen het zilver’. Oranje verloor van Duitsland met 2-1.