Nederlands Brons

door

Nederlands bronsDe meest succesvolle Olympische Spelen ooit voor Nederland waren die in Sydney met liefst 4 medailles, maar dat Nederlandse record brons zou er weleens aan kunnen gaan in Rio de Janeiro.

brons Nederlands medailleoverzicht brons in Rio 2016

 1. Anicka van Emden heeft op de Olympische Spelen de bronzen medaille veroverd. De judoka van Budokan Rotterdam versloeg in het duel om brons de Braziliaanse Mariana Silva.
 2. Anna van der Breggen heeft haar tweede medaille gepakt. Na het goud op de weg veroverde de 26-jarige Nederlandse wielrenster in de individuele tijdrit het brons.
 3. Met lef en allure heeft de Holland Acht brons gewonnen met roeien. Duitsland werd tweede en de Britten pakten het goud.
 4. Brouwer en Meeuwsen veroverden in het regenachtige Rio de Janeiro de eerste olympische beachvolleybal medaille voor Oranje.

brons Nederlands medailleoverzicht in Sochi 2014

 1. Ronald Mulder 500m (m)
 2. Michel Mulder 1000m (m)
 3. Jorrit Bergsma 5000m (m)
 4. Margot Boer 500m (v)
 5. Margot Boer 1000 meter (v) Margot Boer pakte donderdag 13 februari op de 1.000 meter de bronzen plak in Sotsji. Margot Boer versloeg in een mooie strijd de Russische Olga Fatkoelina.
 6. Sjinkie Knegt 1.000 m shorttrack (m) Sjinkie Knegt heeft 13 februari brons gepakt op de 1.000 meter bij het olympisch shorttracktoernooi. In een spannende finale wist de Nederlander de Chinees Wu net achter zich te laten.
 7. Lotte van Beek 1500m (v) Lotte van Beek mag Ter Mors en Wüst vergezellen op het podium. Haar tijd van 1.54.54 was goed genoeg voor brons.
 8. Bob de Jong 10.000m (m) Bob de Jong eindigde als derde, waarmee Nederland opnieuw het volledige podium bezet.
 9. Carien Kleibeuker 5.000m (v) Carien Kleibeuker veroverde namens Nederland brons.

brons Nederlands medailleoverzicht in London 2012

 1. Judoka Edith Bosch wint brons. Edith Bosch heeft voor de derde keer op rij een medaille gewonnen bij de Olympische Spelen. Na zilver in Athene (2004) en brons in Peking (2008) pakte de Rotterdamse in Londen opnieuw brons.
 2. Vrouwen acht olympisch brons met roeien. De dames van het vrouwen acht-team met roeien zijn als derde geëindigd na Amerika en Canada. Het is de vierde medaille voor Nederland op de Olympische Spelen in Londen.
 3. Henk Grol heeft de bronzen medaille. De weg naar het gedroomde goud (klasse -100 kilogram) lag open voor Henk Grol, maar hij nam genoegen met brons. De Nederlandse judotroef stapte na zijn partij tegen de Zuid-Koreaan Hee-Tae Hwang als winnaar van de tatami, maar eigenlijk was hij één van de verliezers van de dag.
 4. Marleen Veldhuis na bronzen slotrace. Zonder al te veel spanning dook Marleen Veldhuis voor haar laatste race het bad in. ‘Ik had er gewoon zin in. Laten we maar beginnen. Dat waren eigenlijk mijn gedachten.’ Het leverde haar de bronzen medaille bij de 50 meter vrij op bij het olympisch toernooi in Londen.
 5. Dressuurequipe olympisch brons. De Nederlandse dressuurequipe heeft op de Olympische Spelen brons veroverd in de landenwedstrijd.
 6. Olympisch brons baanrenner Mulder. Baanwielrenner Teun Mulder heeft dinsdag bij de Olympische Spelen in Londen de bronzen medaille veroverd op de sprint.
 7. Brons voor Lisa Westerhof en Lobke Berkhout. De zeilsters Lisa Westerhof en Lobke Berkhout hebben op de Olympische Spelen een bronzen plak gepakt in de 470-klasse. Het was de derde Nederlandse plak bij het zeilen en de zeventiende plak voor de Oranje-equipe in totaal op deze Spelen.
 8. Smulders pakt brons. BMX’ster Laura Smulders heeft vrijdag verrassend de bronzen medaille veroverd op de Olympische Spelen.